Die eerste Praat podcast

Onze gezelligste vlaamse vriend Davy Buntinx is een fervente podcast luisteraar. Aangezien hij nog niet heel druk is met werk enzo kan hij zich ook permitteren om naar misschien wel 20 podcasts per week te luisteren. Eén van die podcasts is The Talk Show met John Gruber en Dan Benjamin.

Een interessant concept, het lijkt namelijk alsof je midden in een gesprek valt. Davy vond dit wel een aardige uitdaging en heeft er zijn eigen twist aan gegeven. Het gaat Praat heten en zal, in tegenstelling tot TTS een meer divers panel hebben.

Afgelopen donderdag om 21:30 ongeveer was de eerste opname. Het panel bestond uit Maarten Hendrikx, Jan Seurinck, Davy Buntinx en mijzelf, zei de gek.

En om maar meteen in het diepe te gaan werd alles ook nog eens live gestreamed via de bekende live.tech45.eu website. Waar, na slechts een kleine shoutout op Twitter, best een aardig aantal bezoekers waren. Volgens de statistieken rond de 30. Niet slecht voor een 1e keer.

En hoe het ging? Tja, denk aan de Tech45 afterchat, maar dan on steroïden. Bijna 2,5 uur hebben we het over het concept van Praat, boeken, internet, facebook, speelgoed, en nog meer gehad.

Davy heeft dit uiteindelijk terug gebracht tot een podcast van precies 40 minuten die nu beschikbaar is via deze posterous site. Binnenkort ook via iTunes!

meteen een oproep: gasten van allerlei pluimage gezocht Denk je dat je wel een 2-3 uurtjes kan vrijmaken in de avond uren, ongeveer tweewekelijks? Laat het dan weten aan Davy!

1 response
We zoeken vooral mensen die eenmalig willen langskomen. Opnames zullen ongeveer 2 uur duren, maar gezien het echt een gesprek is kan er al eens gelachen worden of even gepauzeerd worden.

De gast maakt het programma, beslist de richting of volgt gewoon mee.

Dus als je eens wil langskomen dan regelen we wel iets. Ook al doen we de opnames liefst op donderdag, het kan altijd veranderen!

Contacteer Davy op Twitter via @DirtyJos.