Persbericht: web, gadget en technologiepodcast tech45 viert 45ste aflevering

Persbericht: Tech45 viert 45ste aflevering met historische uitzending

De Vlaams-Nederlandse technologiepodcast Tech45 loopt nu anderhalf jaar en is aan zijn 45ste aflevering toe. Voor die gelegenheid gaat de zeskoppige vaste cast historisch. De podcast zal onder meer een overzicht bieden van de recente IT-geschiedenis door de ogen van het vaste panel dat wordt aangevuld met Wammes Witkop. De live-opname is op dinsdag 1 februari vanaf 21u30 live te beluisteren via http://live.tech45.eu. Een dag later is de podcast gemonteerd beschikbaar op iTunes.

Tech45 ontstond aanvankelijk als tweewekelijkse podcast. Vandaag wordt er wekelijks opgenomen. Intussen is het de enige generieke technologiepodcast van de lage landen. Dat podcasten dood zou zijn, daar wil Maarten Hendrikx, oprichter en host van de podcast niet van weten: "het is een niche, zeker de langere podcasts zoals wij er één maken. "We mogen dan wel tech45 heten naar de theoretische duurtijd van een uitzending, we zitten telkens boven het uur, dat is in tijden van snelle hapklare brokken misschien niet zo logisch".

"We merkten een tendens richting live, we kregen de vraag steeds meer en daarom zijn we er ook op ingegaan", vertelt Marco Frissen, auteur van de Bibble Survival Guide die mee aan de doopvont van de podcast stond. "We zien de chatroom die verbonden is aan de uitzending steeds voller lopen. We krijgen nu gemiddeld 150 luisteraars live". 

 Af en toe halen de podcasters er ook een gast bij. Adam Curry, bekend van MTV, de No Agenda show en vaste gast bij de ter ziele gegane Cranky geeks podcast was een climax aan het begin van het tweede seizoen maar ook de passages van Brenda Van de Wal van Dutchapplegirls en Harold Kuepers van stylecowboys.nl waren hoogtepunten. 

Praktisch:

Tech 45 - 45ste en historische opname - dinsdag 1 februari vanaf 21u30

Live via http://live.tech45.eu en gemonteerd in de iTunes music store op 2 februari

Website: http://tech45.eu

Meer informatie: Jan Seurinck - info@janseurinck.com - +32486322750

 

Over Tech45

Tech45 is een wekelijkse podcast over technologie, web en gadgets. De podcast eindigde in 2010 tweede in de categorie Nederlands Non Profit van de European podcast awards. De cast bestaat uit 5 Belgen en 1 Nederlander en wordt elke dinsdagavond live opgenomen. De cast komt virtueel samen via skype. De opname, inclusief de pre- en afterchat is live te beluisteren via http://live.tech45.eu.

Over de cast

Maarten Hendrikx is leerkracht in het 5de en 6de leerjaar. Na het lezen van een artikel in de Vlaamse krant De Standaard in 2005 over het toen nog gloednieuwe medium 'podcasting' begon hij met zijn leerlingen de Mees podcast, de eerste (en waarschijnlijk nog steeds enige) klaspodcast. Dankzij Twitter vond hij medio 2009 een aantal gelijkgestemde geeks om eindelijk een eigen Vlaamse techpodcast op te starten.

http://mees.wshttp://krijtstof.be en http://twitter.com/maartenhendrikx 

Marco Frissen is ICT specialist, Apple fan, blogger, fotograaf en auteur. Er is immers 24 uur in een dag, dus er kan altijd wel meer bij aan activiteiten en ideeën. Dus podcasten voor Tech45. Marco is sinds 1996 online en actief blogger vanaf ongeveer 1999. Soms ongenuanceerd, maar altijd open voor wederwoord. 

http://mf72.euhttp://bibblesurvivalguide.com en http://twitter.com/mfrissen 

Stefaan Lesage kwam al heel vroeg in contact met Computers en kreeg een steeds groter wordende interesse in alles wat te maken heeft met technologie. Door zijn ineresse kon hij uiteindelijk van zijn hobby zijn beroep maken en werd hij programmeur. Eind 2006 begon hij te experimenteren met (video) podcasting, later startte hij zijn eigen Screencast podcast en ondertussen is hij ook een actief lid van de Tech45 podcast. Stefaan heeft een bijzonder passie voor alles wat te maken heeft met technologie en nieuwe media.

http://www.itutorpodcast.comhttp://www.devia.be en http://www.twitter.com/StefaanLesage

Cindy De Smet is lector media aan de Hogeschool Gent en Ph.D. student aan de Vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent. Cindy stond in 2004 mee aan de wieg van enkele groepsblogs, Windows podcatcher Doppler en nam zelf verschillende podcasts op.

http://smetty.behttp://edublogs.be en http://twitter.com/drsmetty  

Jan Seurinck is communicatiewetenschapper in hart en van beroep. Als docent, blogger, journalist, podcaster en cultuurcommunicator combineert hij theorie en praktijk, het abstracte en het concrete. Hij observeert de wereld en probeert de kennis daarvan te delen.

http://janseurinck.com en http://twitter.com/janseurinck  

Davy Buntinx kwam in het bezit van een Pentium Pro in het vijfde leerjaar. we schrijven 1998. Een nieuwe liefde was geboren. Toen er in 2001 een breedbandinternetverbinding tot stand werd gebracht in het boerendorp Nieuwerkerken ging de bal helemaal aan het rollen. Met de laatste ronde gadgets, smartphones en sociale media is zijn interesse enkel maar aangewakkerd. Naast podcaster is hij ook twitteraar en occasioneel weblogger.

http://dbuntinx.be en http://twitter.com/dirtyjos