Tech45 aflevering 31 - en een kleine terugblik en bedankje!

Afgelopen dinsdag was het alweer de 31e keer dat het panel virtueel bijeen kwam en de Tech45 podcast opnam. We zijn sinds aflevering 11 tijdens de opname ook live te beluisteren via http://live.tech45.eu

Dat zijn dus nu 20 live "uitzendingen" geweest. Tijd voor een kleine persoonlijke evaluatie, denk ik zo. Het live streamen was vooral mijn idee, en om heel eerlijk te zijn had ik dat weer van de No Agenda en Daily Source Code podcast. Adam Curry doet al tijden live streamen, gebruik makend van primcast. Om het financieel nog binnen de perken te houden heb ik er voor gekozen, na zoekwerk om vooralsnog via UStream te streamen. Gratis en voor niks. 
Anyway, ik had meteen door dat live veel zou toevoegen aan de opname, vooral als het publiek dan ook echt ging meedoen en commentaar zou geven op wat er verteld werd. Tijdens de eerste live uitzendingen was het nog erg wennen. Het aantal luisteraars was niet erg hoog, maar ze waren wel vocaal, waardoor we moeite hadden de stroom van berichten te verwerken. Na een aflevering of 3 hadden we de juiste balans gevonden. We hoeven immers niet op elk bericht in te gaan he.
Waren het een handvol luisteraars in het begin, nu begint de livestream toch lekker gevuld te worden, ook met anonieme mensen, die waarschijnlijk alleen maar luisteren. om echt mee te doen met de chat moet je een ustream account aanmaken. Da's toch weer een drempel die mensen soms niet willen nemen.
Er zit een stijgende lijn in het aantal live bezoekers en het aantal downloaders, we hopen natuurlijk dat dat door blijft zetten. In ieder geval bedankt aan alle live en podcast luisteraars!

Wat ik zelf wat jammer vind is dat het aandeel Nederlanders relatief wat laag is. Wellicht omdat het merendeel van het panel Vlaams is? We zijn naarstig op zoek naar een aanvulling aan de Nederlandse kant, dus ook dat komt vast wel goed. 

Ik ben in ieder geval blij dat ik van zo een leuk team deel mag uitmaken, mijn voorliefde voor podcasts heb ik nu ruim een jaar in de praktijk mogen uitvoeren en het is nog steeds even leuk als in de pionierstijd van Tech45 Luister vooral eens naar de vroege beta afleveringen, dan zie je hoe ver we al gekomen zijn. Ook wil ik nog eens expliciet Jan Polet bedanken voor het maken van onze T-t-t-t-tech45 tune. En natuurlijk Maarten Hendrikx, een leraar extraordinaire en host van Tech45. Daar kunnen veel leraren in het basisonderwijs een voorbeeld aannemen. Maarten is niet leraar 2.0 maar al 3.0! En Stefaan Lesage, mede verantwoordelijk voor het bedenken van de podcast en technische aspecten mbt hosting etc. Dan is er nog Jan Seurinck, die net vader geworden is. Hij kwam er wat later bij, maar zijn kennis van sociale media en interactie van mensen is een ware aanvulling in het team. Davy Buntinx, enfant terrible a.k.a. DirtyJos. Hij is net klaar met zijn studie tot wiskunde (en natuurkunde?) leraar, en pas sinds een week echt aan de bak hiermee. Volgens mij moet een les van Davy wel boeiend als pure entertainment zijn, net zoals hij altijd de nodige humor in de Tech45 podcast weet te brengen. Tot slot, maar zeker niet de minste, Cindy de Smet, mijns inziens intelligenter dan de rest van het Tech45 panel bij elkaar genomen en - helaas - de enige vrouw in het panel. Helaas door werkdruk mbt haar post-doc even pauze, maar we hopen haar binnenkort toch zeker weer te verwelkomen! Allemaal bedankt!

En tot slot nog even een antwoord op een veelgestelde vraag waar de naam van Tech45 toch vandaan komt? Tja, er is in het begin heel wat gebrainstormed hierover. De duur van een aflevering was nog niet bepaald, maar ik dacht zelf dat 45 minuten wel een aardige zou zijn. Geinspireerd eigenlijk door een oud C90 cassettebandje, waar je op iedere kant 45 minuten kreeg. 
Dus denken veel mensen nu dat 45 minuten het maximum zou moeten zijn.. Maar neen! Zoals ik al zei, een cassettebandje heeft 2 kanten van 45 minuten, dus het maximum ligt echt op 90 minuten hoor! De volgende keer dat jullie vinden dat een aflevering te lang is, denk hier maar aan. We zijn tot op heden altijd binnen de 90 minuten gebleven (de afterchat niet meegeteld want die zit niet in de podcast he). :-) Ik ga Maarten voorstellen om op 45 minuten het geluid te monteren van een cassettebandje dat omgedraaid word..

Goed, hieronder aflevering 31:

Gast was deze keer Harold Kuepers van Style Cowboys. Onderwerpen. Eigenlijk maar 1 groot onderwerp: Apple. Maar we hebben genoeg kortere andere items aangekaart. En uiteraard de tips! 
Meer info via Tech45eu, daar vind je ook de link naar iTunes.
2 responses
I am listening every time to your podcasts, many time I laugh :)
Any way I will try to be online during the live streaming, which is untill not been possible due my personal life :)

Keep on podcasting!

Frederik (Geneva)

Reden waarom ik de afgelopen uitzending niet heb beluisterd, live, is toch wel de monologen van Davy Buntinx. Het geeft een behoorlijke kleurklank op het geheel, dat het voor mij geen snelheid meer heeft. Waarschijnlijk erg persoonlijk, anderen zullen het niet hebben, maar hij gaat steeds net even iets te lang door. Als voorbeeld, het bespreken van een facebook film. Dat duurde en duurde maar. Jammer.